نماد سایت فرزاد جوزقی

مدارک و مراحل گرفتن پاسپورت دانشجویی و مراحل خروج از کشور دانشجویان سال 1401

این تجربه شخصی من از گرفتن پاسپورت دانشجویی (دریافت گذرنامه دانشجویی) سفر تفریحی برای مشمولان سربازی دانشجو و دانش‌آموز هست. بهتون پیشنهاد میکنم حتما این مطلب رو بخونید. چند نکته مهم در این باره بهتون میگم تا در خروج به مشکل نخورید.

دوستان عزیز من متخصص مهاجرت نیستم و هیچ اطلاعات خاصی ندارم و اینها فقط تجربیات شخصیمه. لطفا از تماس گرفتن با شماره شخصی من برای پرسیدن سوال درباره پاسپورت و مسافرت خود داری کنید. به احتمال زیاد پاسختون رو توی کامنت‌ها پیدا میکنید.

این مطلب در مرداد 1401 به روز شد

من دی ماه سال 96 بود که تصمیم گرفتم یک سفر به گرجستان داشته باشم. برای من هم مثل خیلی دانشجوی‌های پسر دیگه غولی وجود داشت به نام مشمولیت سربازی! متاسفانه مطالب توی اینترنت هم بسیار گنگ و قدیمی بود و اطمینانی بهشون نبود. این بود که تصمیم گرفتم یک مطلب درست درمون راجع به مراحل گرفتن پاسپورت دانشجویی برای مشمولان دانشجو و دانش آموز بنویسم! من فرض رو بر این میگیرم که شما غیبت از سربازی نداشتین و معافیت تحصیلیتون هم مشکلی نداره.

نکته اول: حدود یکماه قبل از تاریخ سفرتون این پروسه گرفتن پاسپورت و مجور خروج رو شروع کنید چون ممکنه طولانی بشه و باعث بهم خوردن سفرتون بشه.

نکته دوم: سعی کنید همه چیز رو قبل از تعطیلات بین نیمسال های تحصیلی (مثلا فاصله بین دی تا بهمن که دانشگاه تق و لقه) با دانشگاه اوکی کنید چون اگر از آخرین امتحان بگذره هم درگیر مرخصی رفتن کارکنان دانشگاه میشید و هم اینکه طبق قانون باید از تاریخ انتخواب واحدتون بگذره تا ترم بعد شروع بشه و بتونین اشتغال به تحصیل بگیرین که این میتونه پروسه کاریتونو چند هفته عقب بندازه!

توجه!!! پاسپورت دانشجویی که شما با گذاشتن وثیقه میگیرید مطلقاً با پاسپورتی که پدرتون با پایان خدمت و داداشتون با معافیت دائم میگیرن فرقی نداره! نه از لحاظ ظاهری و نه مسافرت به کشور‌های دیگه! انقضاءشم مثل بقیه 5 سالست! تنها تفاوتی که شما با بقیه دارین در مجوز خروج از کشور هست. مجوز خروج از کشور چیزیه که صادر میشه تا اجازه بده شما طی اون بازه که اعلام کردین از کشور خارج بشین. مجوز شما هیچ محدودیتی در پاسپورتتون اعمال نمیکنه و هیچ جایی بجز سیستم سازمان مهاجرت و گذرنامه ایران درباره اینکه شما با وثیقه اومدین بیرون یا بی وثیقه اطلاعی نداره!

این عکس از پاسپورت داشنجویی خودم. همینطوری که میبینین اعتبارش 5 سالست!

تاریخ انقضا پاسپورت دانشجویی هم 5 ساله است

خب! بریم سر کارمون

مدارک و مراحل گرفتن پاسپورت دانشجویی و مراحل خروج از کشور دانشجویان در سال 1400

  1. مراجعه به دفتر پلیس+10 و دریافت کد سخا
  2. ورود به پورتال سایت خدمات الکترونیک انتظامی با استفاده از کد سخا و کد ملی و ثبت درخواست خروج از کشور
  3. مراجعه به دانشگاه محل تحصیلتون و گرفتن تاییدیه تحصیلی (این بخش رو حتما بخونید نکته مهمی داره)
  4. ساخت حساب بانک قوامین
  5. مراجعه به سایت و قراردادن و وثیقه خروج از کشور
  6. مراجعه به پلیس+10 و پر کردن مدارک جهت دریافت پاسپورت

مراحل گرفتن پاسپورت1 : مراجعه به پلیس+10 و دریافت کد سخا

من که نمیدونم سخا مخفف چیه. اما داشتن این کد اولین قدم برای دریافت گذرنامه شما هست.

مدارک مورد نیاز برای گرفتن کد سخا (مورد نیاز برای پاسپورت):

  1. یه قطعه عکس سه در چهار یا شیش در چهار
  2. اصل کارت ملی (هوشمند یا قدیمی)
  3. اصل شناسنامه عکسدار
  4. کپی از دوطرف کارت ملی
  5. هزینه تشکیل پرونده (اون موقع 3 تومن بود)

خب! با این مدارک تشریف میبرین یه دفتر پلیس+10 و بهشون میگین که کد سخا میخاین. لیست دفاتر پلیس+10 تهران

بعد از پرداخت هزینه اونا به شما یک کاغذ پرینت شده میدن که داخلش کد سخاتون هست.
یک نکته مهم راجع به عکس و کپی کارت‌ملی اینه که اونارو بعد از تشکیل پرونده پس میدن بهتون و میتونید توی مرحله پنجم بازم ازشون استفاده کنین.

مراحل گرفتن پاسپورت 2 : مراجعه به پورتال خدمات الکترونیک انتظامی

حالا باید وارد پورتال سایت خدمات الکترونیک انتظامی بشید. نام کاربریتون شماره ملی‌تون هست و پسووردتون کد سخا که مرحله قبل از پلیس+10 گرفتین. حالا بالا سمت راست روی خدمات الکترونیک بعد روی وظیفه عمومی کلیک کنید و بعدش هم درخواست خروج از کشور رو بزنین.

ثبت درخواست خروج از کشور در پورتال خدمات الکترونیک

اینجا ممکنه ازتون یکسری اطلاعات تکمیلی مثل شماره تلفن و… بخواد. اونهارو هم بهش بدین.

بعد نوع مسافرتتون رو مشخص کنین.

مثلا اگر گذرنامه میخاین که برین ترکیه لباس بخرین یا میخاین برین تایلند تفریحات سالم کنین باید بزنید سفرتون سیاحتیه. برای سفر سیاحتی شما باید 30 میلیون بصورت نقد وثیقه بزارین (در مرحله پنجم)
اگر هم میخاین برین کربلا یا مکه برای زیارت، باید نوع سفرتون رو زیارتی بزنین که وثیقه اش نمیدونم چند میلیون تومنه. من تجربه سفر زیارتی ندارم اما فکر میکنم باید یکسری مدارک باید ارائه کنید که نشون بده شما قصد سفر به صورت زیارتی دارین.

حالا باید بازه سفرتون رو مشخص کنید که حداکثر 30 روز در هر نیم سال تحصیلی هست. همچنین هر نیمسال تحصیلی شما فقط دوبار میتونید از کشور خارج بشید که مجموعشون نباید از 30روز بیشتر بشه. یعنی اگر یه سفر 14روزه رفتین و برگشتین، در اون نیم سال تحصیلی 16 روز دیگه میتونین از کشور خارج باشین.

بعد هم باید کشوری که قراره پس ار خروج به ایران واردش میشید رو مشخص کنید. مثلا اگر دارید زمینی میرید گرجستان باید از یکی کشور های ترکیه، آذربایجان، ارمنستان رد بشید تا به اونجا برسید. پس کشور مقصدتون میشه یکی از این سه تا که قراره اول واردش بشید (مثلا ارمنستان) نه خود گرجستان. اما اگر هواپیمایی دارید خارج میشید مقصد روی بلیتتون رو باید بزنین.

اینجا یک نکته مهم هم وجود داره. شما هیچ محدودیتی در سفر کردن ندارید. مثلا میتونید پس از خروج از ایران به هر کشوری که میخاید (البته اگر راهتون بدن) برید. فقط باید طی بازه ای که اعلام کردین وارد ایران بشین (فرقی نمیکنه از چه مرزی. میتونید از مرز ترکیه برید و از مرز پاکستان برگردین :))).

در نهایت ورودتون به کشور اتوماتیک ثبت میشه و مبلغ وثیقه هم بعد از حدود 48 ساعت از ورودتون به ایران اتوماتیک برمیگرده به حسابتون.

مراحل گرفتن پاسپورت 3 : مراجعه به دانشگاه یا مدرسه محل تحصیل و دریافت تاییدیه تحصیلی

این مرحله ممکنه بسته به دانشگاهتون فرق کنه. برای من یک پرینت برنامه هفتگی با مهر آموزش دانشگاه و یک فیش تصویه حساب از حسابداری به همراه مهر حسابداری به همراه اجازه نامه رئیس دانشگاه خاستن و درنهایت این مدارک رو دادم دبیرخونه دانشگاه. تاییدیه تحصیلی بصورت الکترونیکی توسط دانشگاه تایید میشه و شما نیاز به گرفتن نامه یا انجام کار خاصی ندارید. برای من تقریبا یک هفته طول کشید تا وضعیت تحصیلم تایید بشه توی پورتال خدمات انتظامی و مرحله بعدی که قسمت دردناک واریز وثیقه بود برام باز بشه:))

مراحل گرفتن پاسپورت 4 : ساخت حساب در بانک قوامین

این قسمت خیلی مهمه. حسابتون حتما حتما حتما باید به اسم خودتون باشه و کارت بانک به همراه رمز دوم داشته باشه.

مراحل گرفتن پاسپورت 5: پرداخت وثیقه با توجه به نوع خروج از کشور دانشجو

خب حالا باید دوباره وارد پورتال خدمات الکترونیک بشید و با توجه به نوع سفرتون همون طور که بالا شرح دادم 30 میلیون یا مبلغ دیگه‌ای از طریق درگاه بانک به صورت آنلاین پرداخت کنین (برای جلوگیری از هر مشکلی از همون حساب قوامینتون پرداخت کنین). در کنار اون باید شماره حساب قوامینتون رو هم بدین که وقتی برگشتین پول بهش واریز بشه. در وارد کردن شماره حساب خیلی دقت کنید که یوقت شماره حساب کس دیگرو نزنید و بعد دچار مشکل بشید.

مراحل گرفتن پاسپورت 6 :

بعد از یکی دوروز از پرداخل وثیقه SMS تایید میاد که مجوز خروج شما صادر شده است(ممکنه هم نیاد. مثلا برای من نیومد) پس خودتون باید سایت رو چک کنید. وقتی توی سایت دیدین که نوشته مجوز خروجتون صادر شده با مدارکی که این زیر نوشتم تشریف میبرین پلیس+10 و اونجا مدارک دریافت پاسپورت(گذرنامه) رو پر میکنین و منتظر اومدنش میمونین.

مدارک مورد نیاز پلیس+10 برای گرفتن پاسپورت دانشجویی

  1. اصل شناسنامه عکسدار
  2. اصل کارت ملی (قدیم یا جدید)
  3. کپی از تمام صفحات شناسنامه (حتی صفحات خالیش :|)
  4. کپی از کارت ملی (دوطرف)
  5. 2 تا عکس 6×4
  6. جنازه پاسپورت قبلیتون (اگر باطل شده)

در نهایت بعد از یکی دوهفته براتون پاسپورتتون میاد که کنارش یه برگه پیوست هست که توضیح داده وضعیت خروجتون به چه شکل هست :))

نمونه پاسپورت دریافت شده در پایان پروسه خروج از کشور مشمولان سربازی به همراه وضعیت خروج از کشور

امیدوارم این مطلب به دردتون خورده باشه. سفرتون بخیر :))

*** بروزرسانی فروردین 1399 ***

درصورتی که صرفاً نیاز به پاسپورت دارین (مثلا برای گرفتن وقت سفارت) و قصد خروج از کشور ندارین میتونین درخواست پاسپورتتون رو به پلیس+10 محلتون بدین. نیازی به وثیقه و… نیست. منتها نیاز به اشتغال به تحصیل از دانشگاه دارین و باید برای خروج از کشور وثیقه بزارین و کار های لازم رو انجام بدین تا بتونین از کشور خارج بشید.

البته چیزی که گفتم واقعا نمیدونم درسته یا نه! چون یه عده میگن فقط گرفتن پاسپورت نیازی به مجوز خروج نداره و تونستن بدون وثیقه و مجوز خروج پاسپورت بگیرن برای نوبت سفارت، از طرفی یه سری هم میگن باید حتماً مجوز خروج داشته باشین تا پاسپورت بدن 😐 خلاصه اگر سر از قانونش دراوردم بهتون خبر میدم.

*** بروزرسانی شهریور 1400 ***

خب با توجه به تجربه‌ای که آقای کرنیج (آخه چرا اسم خودتو ننوشتی برادر؟😁) توی کامنتا نوشت متوجه شدم که فقط برای گرفتن پاسپورت (مثلا برای گرفتن وقت سفارت یا آزمون IELTS) باید وثیقه بزارید و تمام مراحل بالارو برید. بعد از تکمیل موارد بالا و گرفتن پاسپورتتون، باید منتظر بشین تا بازه‌ای که برای سفرتون وارد کردید تموم بشه بعد با کپی صفحه اول و آخر پاسپورت و دفترچه بانک قوامین به نظام وظیفه برید و اعلام کنسلی سفر کنید و مبلغتونو پس بگیرید و پاسپورتتونم نگه دارین:)

خروج از نسخه موبایل